Tuesday, March 31, 2009

Sunday, March 29, 2009

rindu..


kerinduan jelas terserlah..saya rindukan mereka..nak balik rumah manis rumah..:'(








video
:: masa nie ejah tgh wat tarian ala2 kak henni..'kasihan dia loo'..hehe..sapa pasan yie ada sebut zaquan..haha.. ::


video
:: video 'perselisihan faham' antara zikri dan anis gara2 permainan 'pepsi cola'..hihihi..eh eh nak kena bayar ke sewa lokasi dan props dan pelakon tambahan? haha! ::


video
:: zikri konon2 nak jadi aznil wat segmen zoom in..alih2 bantal dia yg menang..haha! =p ::




p/s : sorry video kurang cantik..sbb guna kamera hp yang kurang berkualiti..eh apsal explain? nak bagi hint utk tukar hp baru ke? tettt! =p

Saturday, March 28, 2009

penat


okay sama macam orang lain, saya teramat busy dgn assignments dan tests..fizikal dan mental penat..emosi kurang stabil..ditambah dgn masalah rumah, bukan dgn 'isi' rumah, tp dgn persekitaran rumah yang saya rasa bahaya untuk pelajar perempuan..

kami hanya bergantung pada polis dan rukun tetangga yang membuat rondaan pada setiap malam..ya allah, lindungilah kami..



BUKAN SEMUA PERKARA YANG BURUK ITU TIDAK BAIK UNTUK KITA DAN BUKAN SEMUA PERKARA YANG BAIK ITU BAIK UNTUK KITA

HARGAILAH PELUANG YANG DIBERI, JANGAN MENYESAL DI KEMUDIAN HARI

Friday, March 13, 2009

kegembiraan dan kesayangan


okay hari ni sangat gembira bila pagi2 abah kesayangan call bgtahu abah dan mak kesayangan otw ke gemencheh, nak amek adik perempuan kesayangan balik rumah..tp sedikit upset bila abah kata ejah hanya dibenarkan balik pada pukul 3 petang, padahal abah dah sampai gemencheh pukul 11 pagi..

kemudian gembira semula bila ejah call dan bgtahu dia dah otw balik ke batu pahat..masa tue lebih kurang pukul 1 petang..tiba2 teringat adik lelaki bongsu kesayangan..dia tak dapat ikut ke gemencheh sbb dia sekolah..call rumah manis rumah, tapi panggilan tak berjawab..call umah nenek pulak..kak erna yang jawab..dia kata yie dah gie sembahyang jumaat dgn atuk..wahh bagus yie..sure yie bakal jadi calon raja lawak eh eh silap calon menantu org2 kampung *even farah amira dah ngaku dgn bapak dia sendiri..haishh*

then nenek kesayangan rampas *metafora* telefon dr kak erna..nenek kata yie dah gie sembahyang *walaupun kak erna dah citer, tapi wat2 berminat dgr explanation dr nenek..hehe* td nenek tggu yie balik sekolah, tapi yie tak muncul2 so nenek suoh kak erna take over tggu yie sbb nenek nak layannnn fafau atuk kesayangan makan tengahari..

lepas nenek call, gie kb mall beli makanan..tiba2 terdengar promo jual cadar murah..saya singgah sebentar dan terbeli satu cadar yang comel kaler pink + merah + hitam ada tulisan LOVE..harga murah sbb tue mampu beli..selama nie pakai cadar girlie yang sgt cantik pemberian istimewa dari kakak kesayangan..kak zah baik gila sanggup mengalah bagi saya cadar dia tue, tak payah bayar okay..ingat lagi kata kak zah: awak amek laa cadar nie..pakai kat segamat..nnt bila awak pakai, ingat kita..huwaaa..amat terharu dgn kata2 kak zah..saya sayaaannggggg sgt dgn cadar girlie tue, sampai ke kelantan pun saya tetap guna cadar yang sama..abes tue kenapa beli cadar baru? sbb saya nak jadi kan ia sebagai cadar gantian..kadang2 cadar girlie dah busuk masam hasil titik peluh membanting sawah, bercucuk tanam berjalan kaki dr rumah sewa ke uitm, dr uitm ke rumah sewa..nak cuci tapi risau takde cadar ganti..so lepas nie cadar LOVE boleh jadi teman tidur saya *dgn harapan berjumpa MR. LOVE dlm mimpi* kegembiraan berganda!

emm malam plak abah call..

abah: kata nak borak dgn mizah..
saya: ohh ejah dok umah lama lagi kan?
abah: mizah balik hari ahad nie..sbb sekolah dia ada acara apa ntah..
saya: laa yea ke..*sedikit kecewa*
abah: tapi mrsm pontian cuti 3 minggu..
saya: haaa? apsal lama sgt?
abah: ntah..
saya: emm okay laa..nnt zaty call dia..*hati sayu*


saya: hello ejah..nape ejah cuti kejap sgt..*nada nak marah gemencheh..dah laa takde air, cuti kejap plak tue..hahaha*
ejah: hehe..abah tipu laa..
saya: laaa..jahat laa abah nie..haha..so ejah cuti sampai bila?
ejah: sampai hari ahad minggu depan..
saya: ooo..eh ejah tak tido ke? tak ngantuk?
ejah: tadi adik dah tidur dalam kete..eh kak tie nak tau tak, tadi kan adik baring dalam kete..pastu adik dah nak terjatuh bila abah brek..hehehe..*siyes rindu gelak ejah yang yie kata mcm ngada2 tue..haha..selalu ejah gelak cmtu bila dia tgk raja lawak or masa kitaorg wat video klip wan norazlin..ejah jadi michelle, saya jadi wan norazlin, yie jadi cameraman..huwaawaa..rindu saat2 itu..:'(*
saya: hahaha..yea ke..
ejah: pastu adik terkejut bila masuk toilet..
saya: kenape?
ejah: sbb adik nmpk toilet kita mcm dah luas..
saya: hahaha..sbb apa plak?
ejah: yea laa, toilet kat sana kan kecikk..so bila balik umah adik nmpk toilet kita besar laa..
saya: ooo..hehehe..yie borak2 dgn ejah tak?
ejah: dia ada citer pasal highschool..dia sibuk tanya result spm budak2 gemencheh..nak banding dgn highschool..*aiyooo kak..adik lelaki kita nie masih kekal dgn sindrom bandingan dia laa..ingatkan bila ejah dah tak dok tigs dia dah takde sindrom tue lagi..rupanya masih kekal..hahahaha*

banyak lagi benda yang kami borak..tapi masih tak puas..sbb saya nak kena study, esok ada test IFM..takpe, ejah ada di rumah manis rumah lagi seminggu..boleh call dan borak hari2..haha..ejah, bersedia yea..emm, semoga ejah dapat menikmati cuti sekolah dgn puas di rumah..kadang2 bila kita dah besar dan duduk jauh dari keluarga, kita lagi suka duduk kat rumah daripada pergi berjalan2 kat tempat lain..kita lagi suka makan masakan emak yang sedap2 daripada makan kat kedai..pendek kata, kita lebih menghargai setiap saat dan detik ketika berada di rumah manis rumah..:')

oh yea, semalam ada test econometric..alhamdulillah saya dapat jawab dgn jayanya..kali nie saya cukup masa utk jawab semua soalan..mungkin berkat study hingga pukul 6 pagi..TAPI saya mengalami sedikit sakit kepala..mana taknya, lepas study terus bersiap utk ke kelas..kebetulan semalam kelas saya straight dari pukul 8 pagi hingga 2 petang..kemudian test berlangsung pada pukul 2 hingga 4 petang..masa jawab test saya dah rasa pening dan nak muntah..nasib baik bawak gula2 angin..huhu..tapi saya tahu cara study saya tak betul..saya akan perbaiki, insyaallah..

okay laa, mau study..doakan saya dapat jawab okay..:)







p/s: rakan2 jurusan marketing gie lawatan ke IKEA dan TV3..saya nak IKUTTTTT!!!! saya dah pesan kalo ada kekosongan, saya nak turut serta..malangnya, hanya ada 1 bus dan 1 van uitm..tak dapat ikut!!! huwaawaa..eh eh takpe laa..lgpun fafau takde, dia gie london utk wat liputan konsert noryn aziz dan joe flizzow di sana..tapi, ally kan ada? *KECEWA*

pp/s: malam nie saya dapat leraikan kekusutan minda siapa anonymous yang tinggalkan komen kat blog ninj@ melayu yang bertajuk "Kesedihan Dato' Lee Chong Wei vs Aidil Sufian"..
*GEMBIRA campur TERHARU*

Saturday, March 7, 2009

rindu pada ejah


hari ini saya mimpi ejah..sbb sebelum tidur saya teringatkan ejah..mak kata ejah call baru2 nie..ejah ngadu keputusan ujian ejah tak bape bagus..pastu suara ejah cm sedih..tapi ejah tak menangis..ejah citer kadang2 dia tak sempat makan malam..ejah riadah kul 5-6pm..then kul 6.30pm ejah kena gie makan, kul 7pm dah kena gie surau..so mana sempat ejah nak makan, nak mandi lagi..dah laa asrama ejah selalu takde air..airnya kecikk sgt..tiap kali nak mandi ejah kena tadah air..air kecik, org ramai..so bayangkan betapa lama ejah kena tunggu..:(

kalo pagi, ejah kena bangun seawal 4am then tadah air, kul 5am baru dpt mandi..kul 6am dah kena gie surau utk jemaah subuh..ejah ngadu hari tue, "adik selalu mengantuk kat class, tp adik makan gula2.." ya allah sedihnya saya dengar..kadang2 saya yg menitis air mata bila dengar citer ejah..saya berharap sgt pihak mrsm gemencheh dpt lakukan sesuatu utk baiki saluran air di asrama ejah..shower ada 6, toilet pun ada 6..tp sume takde air..air just ada kat paip luar jea..tue pun kecikkkk sgt..tolong laa lakukan sesuatu..sbb ejah suke belajar kat sana..cikgu2 baik dan bila mereka ajar, ejah senang faham..ejah suke suasana pembelajaran kat sana, cuma ejah penat sket sbb selalu kena bangun awal tadah air..kalo ada air kat setiap shower dan toilet, ejah pasti tiada masalah duduk sana..

saya tahu, keadaan duduk asrama mmg mcm tue..sentiasa terikat dgn jadual yang ditetapkan, supaya pelajar2 jadi lebih berdisiplin..saya faham semua tue..masa saya duduk asrama dulu pun kadang2 takde air, kena angkut air..tapi ia hanya berlaku sebulan sekali..paling koman pun sebulan dua kali..so tak laa rasa sgt kesengsaraannya..tapi ejah kena hadapinya hari2..hari2 kena bangun awal angkat air..:'(

oh yea berbalik pada mimpi saya..dlm mimpi tue, ejah call saya..

ejah: hello kak tie..nie adik nie..*suara ejah mmg ceria giler masa nie*
saya: eh ejah..ejah kat mana?
ejah: adik kat asrama laa..
saya: oo..ejah guna public eh..
ejah: aah..eh duit adik dah nak abes laa..
saya: hello ejah..ejah? *dgr samar2 then terputus*

then saya dial semula no public yang tertera kat skrin hp..tp tak berjawab..

bila bangun saya menangis..yea, saya RINDUKAN ejah..dah lama saya tak borak dgn ejah..rasa cm ada kekurangan bila saya call umah, tapi hanya bckp dgn yie..selalu ejah yang rajin call and update citer2 terbaru..emm this week ejah balik umah..saya harap dapat borak lama2 dgn ejah utk lepaskan rindu..saya nak citer banyakkkk benda dgn ejah..ejah, nnt call kak tie eh? sbb kak tie RINDU AMAT kat ejah..:')

saya doakan keadaan air di gemencheh semakin pulih..agar ejah gembira tinggal di sana..:)

Tuesday, March 3, 2009

tunjukkan cintamu


lagu kegemaran saya buat masa ini..

Tunjukkan Cintamu by Ran and Shila

ku ingin menunjukkan cintaku
oh kepada belahan jiwaku
tlah lama ku menanti waktu
untuk mengungkapkan isi hatiku

jangan kau berdiam dan menunggu
cinta yang datang menghampirimu
jika kau hanya berdiam diri
hanya rasa sesal yang kan kau rasakan nanti

chorus
tunjukkanlah rasa cintamu
coba buat mereka tahu
betapa indahnya dunia
bila engkau sedang jatuh cinta

berlarilah sekuat kau mampu
hingga kau mendapatkan cintaku
buktikanlah kau memang mau
buatku berikan cinta ini kepadamu

di saat matahari bersinar
burung-burungpun mulai berkicau
cintaku kan selalu membentang
untuk kau arungi bersamaku

chorus
showing my love is what
baby your love is what i’m looking for
need sweet loving

and everytime i see you i feel so in love



Monday, March 2, 2009

sedikit bengang


okay, saya ada masalah..saya nak tido tp roomate saya pasang lagu kuat2..mcm mana saya nak bgtahu dia supaya perlahankan sket volume tue? bukan dia tak tahu semalam saya tido lambat sbb kami sama2 stay up study marketing..yea, saya tahu esok takde class pagi, sebaliknya class start kul 2ptg..tp esok saya nak bangun pagi..saya nak pergi library, study sket..sbb rabu nie saya ada lagi satu test, Malaysian Economic..*sigh*

saya selalu ingat pesan atuk: baik2 dgn kawan..jgn gaduh2..

setiap kali nak balik kelantan atau segamat, atuk pasti pesan benda yang sama..mungkin atuk tahu saya nie jenis cepat marah..

okay saya cuba sedaya upaya hormat roomate saya..kalo dia nak solat dan masa tue saya tgh baring kat katil, saya akan beralih duduk tepi almari..kadang2 saya tumpang baring kat bilik orang lain..saya bukan nak berlagak baik, tp saya pelik kenapa dia tak faham keadaan saya..saya tak pernah pasang lagu kuat2 sbb saya tahu, tak semua orang suke..paling koman pun, saya pasang radio handphone pagi2 masa tgh bsiap nak gie class..selebihnya saya dengar guna earphone jea..hmmm..

yang menambah kebengangan saya bila dia bukak lagu2 bingit dr indie band..pening bila dengar sbb penyanyinya menjerit2..dah laa asek pasang lagu yang sama berulang kali..huhu..

emm, anggap jea laa dugaan dlm persahabatan..tapi harap2 dia dapat slowkan sket volume laptop tue..saya mau tidoo..selamat malam! =)