Sunday, November 7, 2010

Blessed Weekend with the Loved Ones!

Haylooo people!

Oleh kerana I dah janji nak update blog, so kena update laa kan. Plus minggu ni banyak benda nak share.

Sebelum tu, burpp Alhamdulillah. Kenyang makan bekalan mak; nasi and sambal tumis udang. Dia punya marvelous tuuu! Memang terbaaaik laa kan. Naaais! ;D

Dimulakan dengan minggu lepas. Hari Selasa malam I balik ke BP, esok paginya, Rabu naik bus ke Shah Alam. Khamis pagi trus ke Rawang. Thanks Mcik, Alan & Jiha sebab teman kitaa! Then Jumaat pagi balik ke BP semula bersama Kak Zah. Okay boleh bayangkan tak last week punya activities yang memang pack ah. Memang kalah Fafau ah. Okay tipuu. -.-

Oh yea sebelum tu singgah Uniten amek Haziq and all his STUFFS! Okay STUFFS kena huruf besar dan bold sbb memang betul-betul STUFFS laa. Cekidaud!

:: Haa amek kau! Tidoo dengan meja warung! HAHA! ::


:: Yeah yeah pis! ;D ::


Haaa terror tak terror kereta Kak Zah muat meja warung bagaii. Hehehe. Jijiq Jijiq, tak sangka dalam diam-diam hang dok niaga warung kat Uniten noooo! Haha actually tuu meja study dia. Lawak ohh. Orang biasa pakai meja ABC yang boleh lipat tuu. Or at least pakai meja kayu yang kukuh macam I punya kat Segamat dulu. Dia siap beli meja cam kat warung punya. Warung-warung pun mahal kott! ;)

So, tiga hari di rumah bersama yang tersayangs sangaaaat seronok! Bayangkan semua makanan yang kitorang nak makan, mak masakkan. Thanks mak for the nasi lemak, paru goreng, sambal tumis udang, asam pedas, sotong masak hitam, udang + sotong goreng tepung, sayur campur, puding & roti telur. Thanks abah for the nasi ayam Gemas, roti canai and roti sardin. Thanks Kak Zah for the KFC. Betul cakap Kak Zah; Kat OU & CS takde makanan-makanan tuu (except for the KFC laa)! Sobs! T_T

Then petang tadi abah, mak, Haziq & Zikri hantar I balik JB sebab tiket bus habis. Lagipun nak bawak tilam n meja warung kayu tuu. So okay laa dorang hantar balik. Sukaaa! =)

Lepas dorang balik, I make over bilik sket since I dah duduk sorang kan. So boleh ubah sana sini. Mak bawakkan langsir kaler PINK! Again, naaaiss! ;)

:: Before: Ohh I just love it to the max! ::


:: After: Mummy! Look how I hang it! Nice kaan? Zaty ubah tempat baju tuu. Okay finee!! Towel, hanger, payung & bakul baju kotor pun nak pink jugeek! Isyh very the gurldix tauu ;p ::


Then kemas bilik sket; sapu sampah, lap (lap guna kain buruk okay, bukan mop since I takde mop kan. nak pinjam Miss M punya takuuut! hoh.) lantai, lap kipas and rearrange barang-barang. Overall puas hati! :)

Oraite, sampai sini aja yaa? Mauu iron baju. Esok kerjaa! Huwaaa! ;D










:: Okay dah rasa nak balik rumah lagi sebab tengok gambar and video budak 'Teh' ini! Ting Tak Ke Ting Tak Ting Tak Ke Ting Tak Ting! Yieee nanti tolong nyanyi lagu ni biar dia menari angguk-angguk geleng geleng. Tsk T_T ::


4 comments:

yg dpt 10 ekor udang said...

hahahaha..x bleh blah yg 'ting tak ke tak tang ting' tu..hahahahaha

Izzati Azman said...

Hahaha dapat bayangkan tak camne ceq nyanyi? ;D

yg dpt 10 ekor udang said...

owh, perlu bayangkan ke? ok, dgn kepala tergeleng2 kan? ;p

Izzati Azman said...

Nope, baby yang angguk2 geleng2. Me n yie just perlu nyanyi dengan suara yang lantang jeaa. Hehehe.