Friday, March 13, 2009

kegembiraan dan kesayangan


okay hari ni sangat gembira bila pagi2 abah kesayangan call bgtahu abah dan mak kesayangan otw ke gemencheh, nak amek adik perempuan kesayangan balik rumah..tp sedikit upset bila abah kata ejah hanya dibenarkan balik pada pukul 3 petang, padahal abah dah sampai gemencheh pukul 11 pagi..

kemudian gembira semula bila ejah call dan bgtahu dia dah otw balik ke batu pahat..masa tue lebih kurang pukul 1 petang..tiba2 teringat adik lelaki bongsu kesayangan..dia tak dapat ikut ke gemencheh sbb dia sekolah..call rumah manis rumah, tapi panggilan tak berjawab..call umah nenek pulak..kak erna yang jawab..dia kata yie dah gie sembahyang jumaat dgn atuk..wahh bagus yie..sure yie bakal jadi calon raja lawak eh eh silap calon menantu org2 kampung *even farah amira dah ngaku dgn bapak dia sendiri..haishh*

then nenek kesayangan rampas *metafora* telefon dr kak erna..nenek kata yie dah gie sembahyang *walaupun kak erna dah citer, tapi wat2 berminat dgr explanation dr nenek..hehe* td nenek tggu yie balik sekolah, tapi yie tak muncul2 so nenek suoh kak erna take over tggu yie sbb nenek nak layannnn fafau atuk kesayangan makan tengahari..

lepas nenek call, gie kb mall beli makanan..tiba2 terdengar promo jual cadar murah..saya singgah sebentar dan terbeli satu cadar yang comel kaler pink + merah + hitam ada tulisan LOVE..harga murah sbb tue mampu beli..selama nie pakai cadar girlie yang sgt cantik pemberian istimewa dari kakak kesayangan..kak zah baik gila sanggup mengalah bagi saya cadar dia tue, tak payah bayar okay..ingat lagi kata kak zah: awak amek laa cadar nie..pakai kat segamat..nnt bila awak pakai, ingat kita..huwaaa..amat terharu dgn kata2 kak zah..saya sayaaannggggg sgt dgn cadar girlie tue, sampai ke kelantan pun saya tetap guna cadar yang sama..abes tue kenapa beli cadar baru? sbb saya nak jadi kan ia sebagai cadar gantian..kadang2 cadar girlie dah busuk masam hasil titik peluh membanting sawah, bercucuk tanam berjalan kaki dr rumah sewa ke uitm, dr uitm ke rumah sewa..nak cuci tapi risau takde cadar ganti..so lepas nie cadar LOVE boleh jadi teman tidur saya *dgn harapan berjumpa MR. LOVE dlm mimpi* kegembiraan berganda!

emm malam plak abah call..

abah: kata nak borak dgn mizah..
saya: ohh ejah dok umah lama lagi kan?
abah: mizah balik hari ahad nie..sbb sekolah dia ada acara apa ntah..
saya: laa yea ke..*sedikit kecewa*
abah: tapi mrsm pontian cuti 3 minggu..
saya: haaa? apsal lama sgt?
abah: ntah..
saya: emm okay laa..nnt zaty call dia..*hati sayu*


saya: hello ejah..nape ejah cuti kejap sgt..*nada nak marah gemencheh..dah laa takde air, cuti kejap plak tue..hahaha*
ejah: hehe..abah tipu laa..
saya: laaa..jahat laa abah nie..haha..so ejah cuti sampai bila?
ejah: sampai hari ahad minggu depan..
saya: ooo..eh ejah tak tido ke? tak ngantuk?
ejah: tadi adik dah tidur dalam kete..eh kak tie nak tau tak, tadi kan adik baring dalam kete..pastu adik dah nak terjatuh bila abah brek..hehehe..*siyes rindu gelak ejah yang yie kata mcm ngada2 tue..haha..selalu ejah gelak cmtu bila dia tgk raja lawak or masa kitaorg wat video klip wan norazlin..ejah jadi michelle, saya jadi wan norazlin, yie jadi cameraman..huwaawaa..rindu saat2 itu..:'(*
saya: hahaha..yea ke..
ejah: pastu adik terkejut bila masuk toilet..
saya: kenape?
ejah: sbb adik nmpk toilet kita mcm dah luas..
saya: hahaha..sbb apa plak?
ejah: yea laa, toilet kat sana kan kecikk..so bila balik umah adik nmpk toilet kita besar laa..
saya: ooo..hehehe..yie borak2 dgn ejah tak?
ejah: dia ada citer pasal highschool..dia sibuk tanya result spm budak2 gemencheh..nak banding dgn highschool..*aiyooo kak..adik lelaki kita nie masih kekal dgn sindrom bandingan dia laa..ingatkan bila ejah dah tak dok tigs dia dah takde sindrom tue lagi..rupanya masih kekal..hahahaha*

banyak lagi benda yang kami borak..tapi masih tak puas..sbb saya nak kena study, esok ada test IFM..takpe, ejah ada di rumah manis rumah lagi seminggu..boleh call dan borak hari2..haha..ejah, bersedia yea..emm, semoga ejah dapat menikmati cuti sekolah dgn puas di rumah..kadang2 bila kita dah besar dan duduk jauh dari keluarga, kita lagi suka duduk kat rumah daripada pergi berjalan2 kat tempat lain..kita lagi suka makan masakan emak yang sedap2 daripada makan kat kedai..pendek kata, kita lebih menghargai setiap saat dan detik ketika berada di rumah manis rumah..:')

oh yea, semalam ada test econometric..alhamdulillah saya dapat jawab dgn jayanya..kali nie saya cukup masa utk jawab semua soalan..mungkin berkat study hingga pukul 6 pagi..TAPI saya mengalami sedikit sakit kepala..mana taknya, lepas study terus bersiap utk ke kelas..kebetulan semalam kelas saya straight dari pukul 8 pagi hingga 2 petang..kemudian test berlangsung pada pukul 2 hingga 4 petang..masa jawab test saya dah rasa pening dan nak muntah..nasib baik bawak gula2 angin..huhu..tapi saya tahu cara study saya tak betul..saya akan perbaiki, insyaallah..

okay laa, mau study..doakan saya dapat jawab okay..:)







p/s: rakan2 jurusan marketing gie lawatan ke IKEA dan TV3..saya nak IKUTTTTT!!!! saya dah pesan kalo ada kekosongan, saya nak turut serta..malangnya, hanya ada 1 bus dan 1 van uitm..tak dapat ikut!!! huwaawaa..eh eh takpe laa..lgpun fafau takde, dia gie london utk wat liputan konsert noryn aziz dan joe flizzow di sana..tapi, ally kan ada? *KECEWA*

pp/s: malam nie saya dapat leraikan kekusutan minda siapa anonymous yang tinggalkan komen kat blog ninj@ melayu yang bertajuk "Kesedihan Dato' Lee Chong Wei vs Aidil Sufian"..
*GEMBIRA campur TERHARU*

10 comments:

monchehian_striver said...

eceh..lwk plak ble tingt prstwa hmpir jdk batu dan golek tuh..haha

btw rslt ktong xd la trok mne..jz add mth tuh y trok byk..haish klw x ad la gk hrpn nk dpt 4.0 ;'(

.i.z.z.a.t.i. said...

monchenian_striver - hahaha..nasib baik mak tak nyanyi lagu "batu dan golek" kat hangg..

wahh glad to hear that..syukur alhamdulillah..:)

atul said...

time kasih krn meggelakkan sy dgn jayanye....dah lama x dgr anda gelak sejaya itu....

rumah manis rumah cam pernah dgr tp kt mane ek??hu2
jwb test ngan jayanyer?? bgus2. ari tu kite x dpt jwb ngan jaya pun awk..sdey..

atul said...

akhirnyer...begitu caranye....baru ku tau....hu2

.i.z.z.a.t.i. said...

atul - yeayyyy..atul dah terror..hehehe..JK! =p

emm kita kat sini selalu jea gelak mcm tue..tandanya bahagia ke? tettt!

rumah manis rumah dah ramai org guna, even sebelum ur kolej-mate guna lagi..hehe..

alhamdulillah dpt jawab..td IFM pun dapat jawab..syukurr sgt..takpe, awak cuba lagi next tym k..insyaallah bolehnya..:)

azmahal said...

alamak tie sedeynya kita dgr awk ada satu jer cadar....

arini kita azura karim kat cili merah, ingat dia dh lupe kita tp nmpknya dia masih ingat lagi.

apalagi sembang sakan lah, cam g tv3 gak..hehe

nasib baik miss anon dah memperkenalkan diri, tak lah menjadi misteri lagi.

~nOra faZieRa~ said...

kak zaty kuat smgt hokay!
stay up~
good~~
sy pn dulu slalu wat cmtuh
diz sem blom agi~
aha!
rindu mau study di library same kakak~

ehe~
umah manis umah=home sweet home
adehh~pending sy~
hahah

wah~kakak sgt gembira miza berada di umah da kn!

.i.z.z.a.t.i. said...

azmahal - hahaha..bukan apa, masa kita gie kelantan kan naik bus, so tak bawak banyak barang..so bawak jea satu cadar..hihihi..

wahh jumpa personaliti tv3..sure you lagi glamour dr diorang..hehehe..ala, tp still tak jumpa fafau or ally..paling koman pun mazidul laa..hahahaha!

miss anon yang mencipta kontroversi..siannn ajiq3..muahaha..=p

nora - yup2 kat kelantan baru larat nak stay up..dulu tak rajin langsung okay..lebih rela tidur dan main internet..hikhikhik..

aah dulu kita selalu study di library uitm bsama hingga lewat petang..then balik gie pasar malam and usha hott stuffs..oppss~

sgt happy bila miza ada di rumah manis rumahh..:)

atul said...

x tau la kite dis sem sgt mengecewakan...

bahgia la tu...

xpe rmh manis pun rmh manis la kan janji manis. manis yg bley membawa bahgia..bahgia mean gembira n gembira bley membawa jaya, jaya bley membawa bahgia..bahgia...jaya..zzzzzz

Anonymous said...

online pharmacy ambien consultationgeneric pharmacys that sell valium

[url=http://www.bebo.com/buylevitraonline1]buy levitra online with fast delivery[/url]