Monday, March 2, 2009

sedikit bengang


okay, saya ada masalah..saya nak tido tp roomate saya pasang lagu kuat2..mcm mana saya nak bgtahu dia supaya perlahankan sket volume tue? bukan dia tak tahu semalam saya tido lambat sbb kami sama2 stay up study marketing..yea, saya tahu esok takde class pagi, sebaliknya class start kul 2ptg..tp esok saya nak bangun pagi..saya nak pergi library, study sket..sbb rabu nie saya ada lagi satu test, Malaysian Economic..*sigh*

saya selalu ingat pesan atuk: baik2 dgn kawan..jgn gaduh2..

setiap kali nak balik kelantan atau segamat, atuk pasti pesan benda yang sama..mungkin atuk tahu saya nie jenis cepat marah..

okay saya cuba sedaya upaya hormat roomate saya..kalo dia nak solat dan masa tue saya tgh baring kat katil, saya akan beralih duduk tepi almari..kadang2 saya tumpang baring kat bilik orang lain..saya bukan nak berlagak baik, tp saya pelik kenapa dia tak faham keadaan saya..saya tak pernah pasang lagu kuat2 sbb saya tahu, tak semua orang suke..paling koman pun, saya pasang radio handphone pagi2 masa tgh bsiap nak gie class..selebihnya saya dengar guna earphone jea..hmmm..

yang menambah kebengangan saya bila dia bukak lagu2 bingit dr indie band..pening bila dengar sbb penyanyinya menjerit2..dah laa asek pasang lagu yang sama berulang kali..huhu..

emm, anggap jea laa dugaan dlm persahabatan..tapi harap2 dia dapat slowkan sket volume laptop tue..saya mau tidoo..selamat malam! =)


8 comments:

azmahal said...

Relax babe! My 2 cent says : beterus terang but in a nice n diplomacy way, kita anggap dia tak sedar apa dia buat menggangu ketenteraman org lain. Klu dah sampai tiga kali ckp tak berubah, baru cari gaduh. Haha...

But I'm sure bila awk ckp dgn jujur, dia boleh menerima teguran mungkin sentap sikit pada awalnya sbb malu dia tak sensitip kpd org lain.

Wish u luck n hav sweet dreams!

.i.z.z.a.t.i. said...

okie thanks for your suggestion..:)

Anonymous said...

kte knl roomate awk...awk bgtau je dia.atau cam yg awk slalu buat kt mace bila org bising,,,gerak2kan bdn tanda kte x leh nk tdo.msti dia slowkan volume tu.@ x kan awk x ckp ngan dia yg awk nk tdo ....cam pelik je..hu2...

.i.z.z.a.t.i. said...

emm fyi kita dah wat pun signal2 "HELLO, SAYA INGIN TIDUR, BOLEH BERI KERJASAMA? THANKS"..(sambil mulut wat bunyi cm bese kita wat kat mache dulu..hehe..)

ada sedikit perubahan apabila beliau memperlahankan volume..tp hanya seketika..

eh eh takkan nak ckp: awk, kita nak tidur..dia sure pasan n tahu kita nak tidur..cuma apa yang bersarang di minda, NAPE TAK PAKAI EARPHONE EH?

~nOra faZieRa~ said...

kak zaty~~saba eyh~

sy pown slalu juga mengalami MASALAH yg SEBEGINI~

grrrrr~

xkuase mak~~~!

.i.z.z.a.t.i. said...

yup2 harus bersabar..dugaan dlm persahabatan kann..katanyaaa..=p

Faiz said...

pasang je ayat2 quran sket.. heheh

.i.z.z.a.t.i. said...

haha..good idea babe! ;p