Saturday, March 7, 2009

rindu pada ejah


hari ini saya mimpi ejah..sbb sebelum tidur saya teringatkan ejah..mak kata ejah call baru2 nie..ejah ngadu keputusan ujian ejah tak bape bagus..pastu suara ejah cm sedih..tapi ejah tak menangis..ejah citer kadang2 dia tak sempat makan malam..ejah riadah kul 5-6pm..then kul 6.30pm ejah kena gie makan, kul 7pm dah kena gie surau..so mana sempat ejah nak makan, nak mandi lagi..dah laa asrama ejah selalu takde air..airnya kecikk sgt..tiap kali nak mandi ejah kena tadah air..air kecik, org ramai..so bayangkan betapa lama ejah kena tunggu..:(

kalo pagi, ejah kena bangun seawal 4am then tadah air, kul 5am baru dpt mandi..kul 6am dah kena gie surau utk jemaah subuh..ejah ngadu hari tue, "adik selalu mengantuk kat class, tp adik makan gula2.." ya allah sedihnya saya dengar..kadang2 saya yg menitis air mata bila dengar citer ejah..saya berharap sgt pihak mrsm gemencheh dpt lakukan sesuatu utk baiki saluran air di asrama ejah..shower ada 6, toilet pun ada 6..tp sume takde air..air just ada kat paip luar jea..tue pun kecikkkk sgt..tolong laa lakukan sesuatu..sbb ejah suke belajar kat sana..cikgu2 baik dan bila mereka ajar, ejah senang faham..ejah suke suasana pembelajaran kat sana, cuma ejah penat sket sbb selalu kena bangun awal tadah air..kalo ada air kat setiap shower dan toilet, ejah pasti tiada masalah duduk sana..

saya tahu, keadaan duduk asrama mmg mcm tue..sentiasa terikat dgn jadual yang ditetapkan, supaya pelajar2 jadi lebih berdisiplin..saya faham semua tue..masa saya duduk asrama dulu pun kadang2 takde air, kena angkut air..tapi ia hanya berlaku sebulan sekali..paling koman pun sebulan dua kali..so tak laa rasa sgt kesengsaraannya..tapi ejah kena hadapinya hari2..hari2 kena bangun awal angkat air..:'(

oh yea berbalik pada mimpi saya..dlm mimpi tue, ejah call saya..

ejah: hello kak tie..nie adik nie..*suara ejah mmg ceria giler masa nie*
saya: eh ejah..ejah kat mana?
ejah: adik kat asrama laa..
saya: oo..ejah guna public eh..
ejah: aah..eh duit adik dah nak abes laa..
saya: hello ejah..ejah? *dgr samar2 then terputus*

then saya dial semula no public yang tertera kat skrin hp..tp tak berjawab..

bila bangun saya menangis..yea, saya RINDUKAN ejah..dah lama saya tak borak dgn ejah..rasa cm ada kekurangan bila saya call umah, tapi hanya bckp dgn yie..selalu ejah yang rajin call and update citer2 terbaru..emm this week ejah balik umah..saya harap dapat borak lama2 dgn ejah utk lepaskan rindu..saya nak citer banyakkkk benda dgn ejah..ejah, nnt call kak tie eh? sbb kak tie RINDU AMAT kat ejah..:')

saya doakan keadaan air di gemencheh semakin pulih..agar ejah gembira tinggal di sana..:)

6 comments:

yg merindui said...

aah..kita pun rindu banget kat ijah..smlm ada badminton kat tv1, kita kat luar masa tu so balik nak tau result tepon umah,yi dh tido, kalo ada ijah bleh tanya ijah..smlm petang plak, tgk ada satu rancangan cina@taiwan kat 8tv, best tapi x tau details psl rancangan tu, biasa nye kita akan call umah utk tanya ijah..huhu..sgt sedih kan...ye ke result dia x brape bagus..subjek apa..haih, cmne ni...

.i.z.z.a.t.i. said...

yup2..kadang2 kan kita terlupa ejah dah dok asrama..kadang2 bila excited tgk tv or baca paper or dgr radio, rasa terus nak call ejah..pastu teringat eh ejah takde kat umah laa..nak citer dgn yie sure nnt dia wat suara bosan..hahaha..

lagi satu, selalunya kalo ada apa2 benda yang kita suke, sure ejah call n gtau..kalo ada paper yang best, ejah tolong simpankan..skang kena pandai2 sendiri..huhuhu..

eh awk balik bila? kita maybe balik masa study week 10.04-19.04..mak ajak balik sama tarikh..so nnt boleh tgk ejah sama2..:)

yg merindui said...

hm, x tau lagi..tapi kalo tgk dr allocation, minggu yg 6-10 april tu still free lagi, blum ada job..kena check sok ada perubahan ke x kat allocation tu nanti..nnti kita update psl tu yek..harap2 nye xde prubahan le..

.i.z.z.a.t.i. said...

owh okie..wah cm pelakon/penyanyi/pengacara/penyampai radio/model sebut 'job'..suke gilerr baca..:)

dah rasa bahang berkomunikasi dgn artis..=)





xoxo,
event manager/PR artis

~nOra faZieRa~ said...

alala
cian kak zaty~
hm
kite pown lame xkomen2 kt fs ngn miza~
miza bdk yg baik~
kite suke die~

hm~
nnty klu kak zaty calling2
miza~
tulun kem slm kt die eh~
pesan blaja elok2~
jgn putus asa
result ujian kali ni xbgus~
len kali usaha lebey bg bagus agi~

pasal xde air
huhh
mmg SGT SENGSARA ok!
kesian giler bdk2 tpksa bgn awl nk tadah air

hey2~
pihak yg bkenaan
sila amek tindakan ye!

.i.z.z.a.t.i. said...

okie2..dia ada kat umah skang nie..sedang bercuti..nnt kita sampaikan salam eh..

emm kita tsilap laa..hari tue result add maths jea yg teruk..yang lain still okay..hehehehe..

btw thanks for ur concern! =)