Monday, February 16, 2009

february babies


okay, hari nie, 16 FEB 2009 Hari Lahir saya..

terima kasih pd rakan2 dan ahli keluarga yang bsusah payah anta msg and call utk wish bday..

ucapan hari lahir dimulakan dgn Happy Advanced Birthday drpd ejah di gemencheh semalam..

then ptgnya nenek call ucapkan Selamat Hari Lahir..nenek ucap awal2 sbb dia takut pagi nie class saya full..hehe..

diikuti oleh msg dr rakan2 dan ahli keluarga (senarai mengikut keawalan masa):
- yatie
- rina
- pah
- kak zah
- byou
- ayu
- mazia
- zana
- haziq
- jiha
- aunt vogue da vast
- bank islam
- ida
- atul
- abah
- roz
- mak
- nina
- hajar
- ogy

then special thanks to nora, aidil dan zikri yang sudi call utk wish bday..nora call awal pagi 16 feb (kul 12.13 mlm), aidil call masa dia nak gie class (kul 7.58 pg) dan zikri plak call kul 7.48 mlm (dia terpaksa call sebenarnya..setelah dikerah oleh abah..haha..)

tak lupa juga ucapan terima kasih pd rakan2 yg 'direct wish' bday saya sambil bersalam-salaman; as, azia, ikin, zai dan dils..

oh yea, yg wish bday kat fster, thanks jugakk..saya tak sempat nak reply, sbb fster saya rosak..huhu..

dan yg paling special ucapan hari lahir yg ditulis di dlm blog haziqemphaty thanks for the sweet and touching entry..i loikee..hehehe..

usia dah meningkat, saya perlu berubah menjadi lebih matang..lebih2 lagi bila mak kata saya blum cukup matang sebagai seorang anak dara..so blum boleh kahwin..hahaha..=D

hadiah hari lahir?

takde pun..saya belanja diri saya makan KFC jea..tue pun dpt zinger burger yg dah tak elok..daging ayam dlm burger tue LIAT amat..serious saya rasa dodol kat umah saya lagi lembut..dah laa ada warna hitam sket2..nmpk sgt daging ayam bila ntah dipanaskan berkali2..*sigh*

tiba2 masa makan teringat pesanan lect IS, Miss Malathi..dia kata kalo service tak bagus, kita boleh complaint sbb kita dah bayar tax..so saya dgn beraninya pergi complaint pd pekerja KFC tue..

saya: burger nie baru punya ke?

pekerja KFC : ya..

saya: tp kenapa daging ayam dia dah hitam dan lebam? liat plak tue..(kalo adik lelaki saya yg kecik makan tentu dia kena wat crowning utk kali ketiga..hehe..im sorry yieyoe..=p)

pekerja KFC: sekejap ya..

then dia bawak burger tue masuk dlm dan kata akan ganti yang baru..tp nak tggu yang baru tue agak lama laa..lebih kurang 15minit..(saya sempat beli topup maxis RM10 utk zana) *nie baru saya percaya yang dia betul2 bagi burger yg baru..bukan smlm atau mggu lepas punya..*

bila burger baru sampai, pekerja KFC anta dgn muka manis smbil minta maaf..saya jwb "takpe2" dlm nada yg paling sopan dan berhemah..*kata nak jd matang, azam hari lahir*

bila bukak jea kotak zinger burger tue..wahhh asap berkepul2 cm kak erna bakar sampah kat depan umah nenek meruap2 dan baunya menusuk kalbu..dagingnya panas sampai lidah saya melecur dan segar..*yeahh, ini yang saya mahukan di hari lahir saya*

kemudian saya balik ke rumah sewa dgn hati yg girang dan berbunga riang..

'SELAMAT HARI LAHIR, IZZATI'

semoga tabah makan zinger burger yg busuk ehh silap..semoga tabah hidup di kelantan..belajar elok2 kelak boleh komplen kat KFC lagi bantu keluarga..=))



p/s: Happy Birthday to February babies;
1. Ayu (4 Feb)
2. Norman KRU (5 Feb)
3. Hot FM (6 Feb)
4. Fara Fauzana (7 Feb)
5. Erra Fazira & Zana (9 Feb)
6. Azwan Ali (13 Feb)
7. Sofea Jane (14 Feb)
8. Anuar Zain & Zubir Teropong (15 Feb)
9. Aliff Aziz (16 Feb) *sila jeles dgn saya*
10.Emak Saya (24 Feb)

pp/s: mcm laa dorang baca blog aku! muahaha! =p

10 comments:

haziqemphaty said...

heheheh..
xde hal la..
=P
special post utk wa nt mase bufday.

azmahal said...

u such a bubbly gal...

sib baik g komplen kat mamat kfc tu, klu tak diorg tak tahu, main hentam je n never think of the quality. klu dia tak nak ganti aritu elok suwo dia je yg makan dpn.

Nyway customer's is alwayz right!

aniss said...

sorry x sempat nk call. kt msj tu pn wktu nk trun sblm g skola :D

anyway, happy belated bday :P
hadiah blh claim semasa anda dtg s.alam ;)

.i.z.z.a.t.i. said...

haziq - no probs..ill make a special + touching post for u..hehehe..

azmahal - aah kalo tak komplen sure next tym dorang buat lg..huhu..

yeahh customer is always right! =))

.i.z.z.a.t.i. said...

anis - isyh, dah msg pun dah kira bagus tau..tak call pun takpe..:)

wahh boleh claim ke? nie yg berkobar2 nak dtg shah alam nie..haha! =p

~nOra faZieRa~ said...

KAKAK ZATY~

i REALLY2 MISS u taw2~

.i.z.z.a.t.i. said...

owh me too..jeles tgk u n ur new ousmate..ahaks! =p

~nOra faZieRa~ said...

kakak~

xmo jeles~kak zaty ttp satu di haty ini~~ehe

kitowg klu dok bkumpul kn~ttp akn sebut2 name kak zaty taw2~

.i.z.z.a.t.i. said...

hehe..perasaan yang tak dpt dibendung bila tgk nora n ousmate baru..huhuhu..

yea ke selalu sebut nama kita? pdn laa kita selalu tersedak..hehe..=p

Anonymous said...

hmm~kakak~

kak zet gelak tgk kite nangis~
haish!

kak zet tnye~kakak jd x pndah segamat?

hahah~kakak slalu tsedak~ehe~pdn muke iye~tu la~sape suoh pndah jaoh2~heheh

kak zaty yg COMEL+BAIK+LUCU+PENAKOT~

sy syg kamoooo~