Tuesday, February 24, 2009

selamat ulang tahun sayang...


hari nie hari lahir mak yang ke 48 tahun..pukul 8 pagi saya dah anta msg hari lahir pd emak..then pukul 4.40 petang, lepas class baru saya call mak..terkejut bila dgr mak ada caller ringtone..lagu Dibius Cinta by Melly n Yusry..wahh mak lagi terror dr saya..dulu saya pakai gak caller ringtone lagu My All, tp skang dah stop..:)

okay, start mood sedih..*diiringi lagu Selamat Ulang Tahun Sayang by Imran Ajmain*

mak, zaty takde benda nak bagi kat mak..hanya doa yang mampu zaty berikan..

semoga mak panjang umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik, dirahmati Allah swt dan bahagia dgn abah hingga ke akhir hayat..amin..

mak, terima kasih kerana melahirkan zaty, membesarkan dan mendidik zaty dgn baik..

zaty mintak maaf sbb zaty selalu melawan ckp mak, meninggikan suara pd mak, tak tolong mak kemas rumah, basuh baju, memasak dan siram pokok..

terima kasih sbb mak sentiasa bersabar dgn karenah zaty yg macam2 nie..

sorry gak sbb zaty tak dpt penuhi impian mak nak tgk zaty sambung belajar kat uitm segamat..

bukan zaty tak sayang mak, bukan zaty tak nak dok dekat dgn umah, cuma zaty tak selesa nak belajar kat sana..zaty tak dpt jd diri sendiri..sorry again ya! =')

zaty sayang mak..bila zaty tgh sedihh or tension dgn tests and assignments yang melambak tue, mesti zaty nangis dlm bilik air sambil jerit: makk..tolong zaty..makk..(sambil jerit2 tanpa suara..haha, giler cengeng kan? =p)

dan zaty selalu baca, orang kata ibu kita ada instinct yang kuat jika kita berada dlm kesedihan atau kesusahan..

ada satu petang tue, zaty memang tgh tension dgn keadaan rumah dan tests..then kak zah call, tp zaty cm takde mood nak borak dgn kak zah (emm, sorry kak)..kak zah perasan, dia tnya ada apa2 perkara yg berlaku ke? zaty jawab takde..sbb zaty tak nak susahkan kak zah..zaty tahu dia pun penat dgn kerja dia..maybe kak zah pun ada masalah dgn boss dan client dia..takkan zaty nak bebankan dia dgn masalah zaty yang tak seberapa tue..

so zaty tak tahu nak citer dgn sapa..then zaty teringat kat mak..pastu teringat yang zaty dah lama tak call n borak2 dgn mak..selalunya zaty call mak waktu tengahari, masa nak tggu next class kul 2 ptg..

so zaty plan nak call mak malam tue, nak lepaskan rindu laa kononnya..hehe..tiba2 tanpa diduga, mak call zaty dulu..masa tue zaty rasa ya allah..betapa hebatnya kuasa Allah..mak mcm tahu2 jea zaty perlukan mak di saat2 genting ketika tue..betapa kuatnya naluri ibu pada anaknya..

walaupun zaty tak luahkan secara direct, tp bila dpt bcakap dgn mak, zaty rasa lega dan tenang..terima kasih mak..terima kasih atas segalanya..

dan akhir kata;

"SELAMAT HARI LAHIR EMAK"..zaty sayanggg mak..muahhx! :-*


:: saya dan Puan Aminah Ahmad ::

6 comments:

~nOra faZieRa~ said...

kakak~

sy pown pnh cmtuh~niat nk call mak~tp mak yg call sy dulu~sedey amat~

.i.z.z.a.t.i. said...

yup2..kita ada baca kat blog nora masa tue..sedeyy kan..

~nOra faZieRa~ said...

hmm~kn kakak kn~cedey2~uwaaaa~windu same mak~abah~sume2~

kakak skrg lg la jrg dpt blk batu pht~msty lg windu mbuak2 kn~

haziqemphaty said...

wah..
sgt touching post kali ini.
=.....(

azmahal said...

Auw...u make me cry dear!!

.i.z.z.a.t.i. said...

nora - yup2, skang dah tak mcm kat segamat, everyweek balik umah..saya bertambah rindu pd umah..=(

haziq - saya pasti anda merasainya sbb anda pun skang dah balik uniten kan? sila nangis okay..=p

azmahal - nah tisu darling..=')