Monday, February 9, 2009

kesedihan 2 orang kakak

a special entry for hamizah a.k.a ejah..

*kata alu2an: ini ialah luahan emosi berbentuk kekeluargaan..tak sukee tak payah baca hokkey..=))*

i create this entry on behalf of my beloved sister, kak zah..

to ijah, sorry gak sbb x dapek den nak anto ijah ke gemencheh..kakak mmg dh g anto kalo ofis tu kakak yg bos nye..hahaha..dari sta-qber-shah alam-kd, sumer ijah ikut g anto kakak kan..time ijah kakak x dapat gi plak :'(..huhuhu..insyaAllah kalo ada rezeki, kitorg g wat rombongan melawat ijah yek..tunggu kak ti n abang cuti nanti k..

gud luck in gemencheh..sampai sana nnti blajar betul2..kalo ada x faham apa2 jgn segan2 nak tanya kawan2 lain k..nak tanya kakak pun bleh gak (kalo kakak ingat lagi la..hehe..=p)..at da same time, njoy life there..tapi jgn sibuk nak cari umah zaq1 plak..hahaha..

to yie, jgn sedih k..kalo xde kawan nak gaduh, ajak je ct fatimah gaduh..hehehe..jgn plak gaduh ngan atuk ngan nenek..nnti yie ajar ct brkawad i.e cmne nak wat "puu..sing kanan!"..=)

p/s: pesan kat abah amik gambo2 banyak2 masa kat sana nnti, pas2 yie 2long upload kat pc..eh, tapi sapa nak wat blog nye nanti..kena import blogger dr kb la nampaknye ni..hehe..

lagi satu, x semestinya kat umah x-student mrsm xde getah maksudnya kt mrsm pun xde getah k..apa la ijah ni..byk2 benda nak risau, getah paip plak yg jd concern dia..hahaha..

okay, skang giliran kak tie plak..

sowey gak tak dpt anta ejah..dulu masa kak tie masuk uitm machang, ejah ikut anta..then balik, ejah ikut amek gak..masuk uitm segamat, ejah ikut anta gie taman perling..tolong angkat barang..pastu pindah taman laksamana ejah tolong angkat barang gak..pastu bwk balik brg ke umah pun ejah tolong lagi sekali..banyakkk kali ejah tolong kak tie..tp turn ejah masuk asrama kak tie tak dpt nak tolong bwk barang, pasangkan cadar, kemas almari, etc..tak dpt nak babai ejah n tgk mata ejah bergenang..hehe..tp ejah selalu jea cover air mata ejah di sebalik senyuman..cewwahh..=p

insyaallah nnt kak tie dgn kak zah n abang melawat ejah kat gemencheh..

teringat dulu masa kak tie kat machang, ejah call gtau yie ngamuk sbb ejah panggil dia org gemencheh..masa tue maybe ejah excited belajar geografi, dgr nama gemencheh terus usik2 yie..hehehe..sekali ejah yang kena dok gemencheh..takpe, at least ada gak family kita yg belaja kat nogori sembilan..kalo tak, dulu abang pun study kek kola pilah..hehe..

well, baca email kak zah tue sangat sedihhh..betol kata kak zah, pasnie sapa nak tolong kemas katil bila kak tie nak balik bp, sapa nak tolong kak tie cuci toilet, sapa nak gossip2 pasal ally dgn kak tie, sapa nak tolong kak tie simpan paper, sapa nak tolong dgrkan radio pagi2, sapa nak babai kak tie kat bustand sambil wat pelbagai aksi, sapa nak bergaduh mulut dgn kak tie and yie (esp psl cara tulisan msg tiaokiedokie..hehe..), sapa nak berbalas msg dlm bahasa kedah, nogori n bahasa O dgn kak tie, sapa nak panggil yie "kikiong" and sapa nak teman yie makan n belaja..yup, bak kata kak zah, kak tie pun turut bersedih bg pihak yie..tp yie mcm takde perasaan..hahaha..

mmg pasnie yie akan rinduuuu gilerr kat ejah..sbb kak tie ingat lagi, dulu pas kak zah balik shah alam, yie mesti merengek2 nak demam (masa tue dia kecik lg..) mak kata sbb yie sedih, kakak2 dia dah nak balik..dia takde kawan..dgn ejah lagi laa dia sedih gaknya..huhuhu..sbb tue masa mula2 ejah dpt tawaran masuk mrsm, yie ckp: yie tak nak ejah gie laa..nnt kalo yie tak tau keje umah, yie nak tnya sapa? (ayat cover yie..haha!)

sbb ejah selalu tolong yie wat homework..sampai karangan BM yie yang pertama di highschool dpt markah tinggi..hehehe..and pasnie ejah dah tak bley nak pegangkan hp kalo yie malas nak pegang hp waktu bckp dgn kak zah n kak tie..(bukan malas, saje nak manja2..ahaks!)

well, it's a part life..suke atau tak, kena laa terima dgn hati n minda yg terbuka..lgpun nie utk kebaikan ejah gak..belajar menjadi anak yg solehah dan bdk perempuan yg baik..hehehe..gudluck dear! kak tie pun yakin ejah akan jadi sekuat dan sehebat kak zah..bukan lemah cm kak tie..=')

pesan kat abah, please please please amek gambar byk2..nak gak tgk asrama ejah..jgn lupa charge battery camera k..

sebut pasal gambar, kak tie nak share gambar2 yg kak tie rasa sgt berharga pd kita adik beradik..wpun hanya bergambar kat rumah, tp ia menyimpan pelbagai kenangan manis buat kita sekeluarga..;')

:: 28 May 2006, perlawanan bola antara My Team dan Malaysia..psstt, muka abang poyo kan? hehe.. ::


:: 08 June 2008, sume cm gedik wat mulut cmtu..haha..abg plak nmpk cm kebuluran ::


:: 23 August 2008, sume cm comel jea tido sama2..going to miss this moment so much ::


:: 23 August 2008, masa nie pun kitaorang tgh tgk bola sepak..see the positive relationship between ejah and football? muahaha.. ::


:: 22 August 2008, otw ke pekan, pahang..abang tertinggal kat uniten..hehe..(sila abaikan muka zikri..skang dia dah wat crowning..hihi..) ::


:: 13 October 2007, 'mrsm'ians wannabe and x-'mrsm'ians dlm percubaan membuat trademark masing2..hee..=p ::


:: i loikee this pic very much..anak2 En Azman dan Pn Aminah..rindu kamuu semua..:') ::


oh yea, td mak call and tanya esok class kak tie kul bape..luckily sok class kak tie start kul 2..mak kata nnt abah nak wat video call..harap2 kat gemencheh ada 3G! i wish!

k babai ejah..make sure sume barang dah cukup..jgn ada yg tertinggal tau..x-ray and report medical check up paling penting!

sekian, luahan hati kesedihan bercampur secubit kegembiraan dua orang kakak yang amat menyayangi adik mereka yg akan memulakan hidup sebagai pelajar asrama esok....best of luck ejah....

:: from kak zah and kak tie ::



7 comments:

Azlan #11 said...

1st of all congratz to ejah. tau da trlmbat, tp ari tu tgh final la...

So how's life treating her? Dia x leh blogging, kakak dia nan satu aktif berblogging ni update la sket... huhu...

Tie, nanti ejah kawen awak wajib brucap, tarok gmbar semua. kita support dr segi technical :)

.i.z.z.a.t.i. said...

thanks on behalf of ejah..hehehe..

emm dia okay kat sana, cuma sentiasa takde air..so dia kena bgn awal hari2..kalo bg kul 5pg pun dah kira lmbt sbb air dah kecik..huhuhu..

toilet n shower ada 5, tp sume takde air..*sigh* cikgu dia awal2 dah bgtau, gemencheh mmg ada prob dgb air..

so dia penat angkat air setiap pg..huhu..

emm, cmne nak berucap, sbb tulis blog pun dah meleleh air mata..hahaha..=p

Azlan #11 said...

Tu yang hit tu, conform standing ovation... haha...

.i.z.z.a.t.i. said...

hahahaha..lagi laa saya segann..=p

~nOra faZieRa~ said...

kakak~pic yg plg last kn~

cantik la kakak~

mekap~nice+simple~

suke amat ok!

.i.z.z.a.t.i. said...

haha..tue pic masa raya last year..

oh, malu saya dgn pujian itu..ahaks!

~nOra faZieRa~ said...

alaa~kakak~xmo malu~mmg CUTE ok!sy suke~kakak sy cumel2 cmnih~hihihih